Ontbijt Hotspot: Uit Je Eigen Stad, Rotterdam

Uit Je Eigen Stad

Zoals de meeste van jullie weten ben ik voor de feestdagen naar Nederland gekomen. Een uitstekend excuus (alsof ik er eentje nodig heb…) om nieuwe ontbijt hotspots te ontdekken. Sinds begin september zit er aan het Proveniersplein bij Rotterdam CS een stadslandbouwwaardig restaurant, Uit Je Eigen Stad. Een perfecte plek voor een lekkere kop koffie of een gezond ontbijt voordat je in de trein stapt.


Uit Je Eigen Stad
De naam zegt het al een beetje, alles wat ze hier verkopen komt uit onze mooie stad Rotterdam. Het leuke is dat er ongeveer 5 verticale tuinen groeien in het restaurant zelf, door middel van 20 (!) kratten vol ingrediënten voor de chef en voor jouw verse kop thee. Je kan hier niet alleen genieten van een basic maar lekker ontbijt, ook voor de borrel hebben ze genoeg keuze. Alle ingrediënten worden met liefde gemaakt, en dat is zeker te proeven bij elke hap van bijvoorbeeld de BoerenBoterhammen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere boterham met wortel-kikkererwtenhummes, gegrilde seizoensgroenten en rauwkost?! Yummy.

Uit Je Eigen Stad

Boodschappen
Vele van ons komen langs deze plek omdat ze met de trein reizen voor werk. Stel je bent op weg naar huis, kom dan even binnen om lokaal boodschappen te doen. Bij Uit Je Eigen Stad vindt je groente van de boerderij en allerlei producten van sociale, innovatieve en duurzame ondernemers uit Rotterdam. Mijn favorieten zijn o.a. Koffie van Giraffe, Stroopwafels van Stroop en Pindakaas van Zeemansboter.

Ook kun je je wekelijkse boodschappen online bestellen via Rechtstreex. Aan het begin van de week krijg je een nieuwsbrief met het aanbod in je inbox. Groente, fruit, brood, beleg.. álles uit de regio! Seizoensgebonden en lokaal eten wordt zo wel héél makkelijk gemaakt.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 07:00 – 18:00
Zaterdag & zondag 09:00 – 17:00

Contact
Uit Je Eigen Stad CS
Proveniersplein 24 ab
3013 EA Rotterdam
info@uitjeeigenstad.nl

Meer ontbijt hotspots in Rotterdam? Yasmine ging ontbijten bij Ayla en schreef hier een blog over

0 Comments

Leave a Comment