Ontbijt Recept: pina colada quinoa van @lisagoesvegan

@lisagoesvegan

De beste cadeautjes zijn items die je kan gebruiken om heerlijke ontbijtjes mee te maken. Toen de Kerstman mij het nieuwe boek van @LisaGoesVegan gaf, bladerde ik uiteraard gelijk door naar de ontbijtreceptjes. Ik ben helemaal fan van deze leuke meid, en ze maakt de lekkerste vegan recepten. Nu ik geen zuivel meer mag eten maakt haar kookboek het wel heel makkelijk voor mij. Het eerste ontbijtje wat ik heb gemaakt is het ‘Pina Colada Quinoa’ recept en hij was heerlijk! Ik heb hem een beetje eigen gemaakt door er banaan en avocado aan toe te voegen inplaats van ananas. Wil je hem zelf ook maken?

lisa goed vegan

Wat te doen?

1. Spoel de quinoa af voordat je het kookt. Voeg de quinoa en 250 ml kokosmelk samen in een pannetje en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de quinoa 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.

2. Snijd ondertussen de avocado en banaan in stukjes.

3. Gebruik een vork om de quinoa ‘los’ te roeren. Giet de overige 50 ml kokosmelk door de gekookte quinoa en laat even staan zodat het een dikke pap wordt.

4. Garneer met de avocado, banaan, rood fruit en zwarte sesam.

Lisa (@lisagoesvegan) geeft een handige tip voor als je in de ochtend weinig tijd hebt om dit heerlijke gerecht te maken. “Kook de quinoa en meng dit de avond van tevoren met de kokosmelk.”

@lisagoesvegan

0 Comments

Leave a Comment