Review: de Groene Thee van Social Vitamins

Social Vitamins

Bij het ontbijt hoort natuurlijk een grote kop koffie of thee. En ga je voor het laatste dan heb je tegenwoordig enorm veel keuze. Al enige tijd heb ik contact met de sociale onderneming Social Vitamins. Ze werken volgens het ‘one-for-one’ systeem, jij koopt thee hier een geeft daarmee een kind in bijvoorbeeld Nepal een vitamine A supplement. Ik sprak onlangs Stan Smeets, 35 jaar, en initiatiefnemer van Social Vitamins; een social enterprise die zich richt op de gezondheid van kinderen in moeilijk bereikbare gebieden, waaronder dus Nepal.

Hoe het allemaal is begonnen
In 2015 kwam Stan in contact met Vitamin Angels, een Amerikaanse organisatie die kinderen helpt met o.a. vitamine-A supplementen. Door het toedienen van vitamine A helpen ze enorm in het terugdringen van kindersterfte in derdewereldlanden. Voor ons is het heel normaal dat onze kinderen gezond opgroeien: wij krijgen genoeg vitamines en mineralen binnen via onze normale voeding. Dat blijkt voor heel veel kinderen niet vanzelfsprekend te zijn. Als jonge vader wilde hij bijdragen aan dit doel.

Tegelijkertijd ontdekte hij TOM’s, een social enterprise die werkt met een one-for-one verkoop. Dat type verkoop heeft het team van Social Vitamins geïnspireerd om o.a. thee te verkopen in Nederland. Bij ieder verkocht thee product koppelen zij een donatie aan een kind in een moeilijk bereikbaar gebied.

Social Vitamins

Social Vitamins Thee
Ik kreeg de set van zes glazen buisjes thuisgestuurd* ( bij mijn lieve schoonouders*) die allemaal groene thee met jasmijnbloemen bevatten. Social Vitamins laat deze biologische thee produceren in China; thee drinken zit bij de Chinezen immers in hun bloed.

De thee smaakt zoals elke groene thee, heerlijk. Met het idee dat je bij iedere aankoop van één buisje thee een vitamine-A supplement doneert smaakt het nog lekkerder. Momenteel worden ze ook per stuk verkocht bij de winkels Bagels & Beans  en Simon Levelt. Wil je zelf ook bijdragen? Neem dan eens een kijkje op hun website. Ik ben fan!

Social Vitamins

 

0 Comments

Leave a Comment