Ontbijt recept: Heerlijke Thaise Thee

Thaise Thee
Thaise Thee

In Thailand kan je het letterlijk op elke straathoek vinden: Thaise thee. In het begin moest ik er even aan wennen, omdat het behoorlijk zoet is. Normaal gesproken drink ik namelijk mijn thee au naturel. Maar langzamerhand ben ik verliefd geworden op dit heerlijke drankje. Het is erg makkelijk om te maken en je kan het zowel heet als koud drinken. Een originele Thaise thee is mierzoet doordat ze er extra (2 eetlepels) suikers aan toevoegen. Ik vind de gecondenseerde melk al zoet genoeg, dus de keuze is aan jou om er extra suiker bij te doen 😉

Thaise Thee

1. Breng het water aan de kook in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur en voeg de thee en steranijs toe. Ik gebruik zelf de heerlijke thee van Dolce-Piccante. Laat ongeveer 10 minuutjes trekken.

2. Zeef vervolgens het mengsel zodat je de thee en kruiden opvangt in de zeef. Voeg naar smaak eventueel suiker toe. In het originele Thaise recept gaan er wel twee eetlepels suiker in! Roer goed door tot de suiker volledig is opgenomen.

3. Schenk twee glazen tot 2/3 vol met de hete thee. Schenk tot slot de gecondenseerde melk bij het glas en roer goed door.

4. Ga lekker genieten van je overheerlijke Thaise thee. Het is bijvoorbeeld erg lekker bij een pap van chufa, amandel en lijnzaad :). 

Thaise TheeThaise Thee

0 Comments

Leave a Comment