Ontbijt Hotspot: Down Town, Nijmegen

downtown03

Ik ben er geboren en getogen, het is het land van Maas en Waal en het wordt ook wel de Keizerstad van Nederland genoemd….: Nijmegen! Tijdens een bezoek aan mijn moeder en zusje besluiten we spontaan de stad in te gaan op zaterdagochtend om lekker uitgebreid te gaan ontbijten. Terwijl we over de markt struinen stuiten we op Down Town, een super leuk tentje met een frisse look. De zaak heeft een hip en strak design met veel lichte tinten en aantal groene planten verspreid door de ruimte. Ik vind dit eigenlijk heel prettig want hierdoor straalt deze ontbijtbar rust uit. Dat moet ook wel want verder zit de zaak bomvol en moeten zowel wij, als de mensen die na ons komen even wachten tot er een plekje vrij is. Gelukkig staan er een aantal lieve meiden in de bediening die zorgen voor een vrolijke sfeer en hulp bij het maken van je keuze, want dit is nogal lastig met alle heerlijkheden op de kaart! Maar mijn oog stuit natuurlijk allereerst op de toonbank, want die staat vol met heerlijke, zelfgebakken taartjes! Jammie!

Ik hou mij (nog even) in en Down Town, Nijmegenwe beginnen met een grote mok thee, waar ze een klein stukje brownie bij serveren. Ondertussen staren we ons blind op het menu maar ga ik uiteindelijk voor de Smoked Salmon met crunchy pannenkoekjes, guacamole, een gepocheerd eitje, room en rode bietjes. Mijn moeder gaat voor een salade met zalm en appel en mijn zusje kiest voor de bagel met garnalen en avocado. Blijkbaar zijn we alledrie in een vis-bui! Al snel blijkt dit een zeer goede keuze te zijn. Alle drie stoppen we met kletsen en vallen aan. Er wordt eigenlijk niks meer gezegd dat de borden zijn schoon gelikt. Goed teken, toch?
Down Town, NijmegenIk werp weer een blik op de toonbank en kan mij niet meer beheersen. We sluiten ons spontane ontbijtje samen af met koffie en moccachino. Dit is warme (amandel)melk met bolletjes pure chocola(!) die je er doorheen kan roeren. Uiteraard nemen we er taart bij! We kiezen voor een brownie-cheesecake met framboos. Je proeft dat hij vers gemaakt is met heerlijke producten en (eerlijk is eerlijk) gelijk naar je heupen zakt. Maar ach, who cares? Ik zeg maar zo: een weekend zonder taart, is een weekend niet geleefd! 😉


📍             Kannenmarkt 16 in Nijmegen
☕☕ ☕  YUMMY
💰💰💰   Prima prijs/kwaliteit verhouding
🎉🎉🎉   Zeker een ontbijt feestje
👍👍        Facebook

Down Town, Nijmegen

0 Comments

Leave a Comment